Antiek, Brocante en Kunst

Wickenburgh Antiek is gevestigd op landgoed Wickenburgh-Oost, gelegen iets onder Houten op één kilometer van het gehucht “het oude Goy”. De verkoopruimte meet 6 x 10 meter en is gelukkig 3 meter hoog. Dit in verband met bijvoorbeeld hoge kasten maar ook met veel kleine spulletjes die aan de balken hangen, zodat je er nog goed onderdoor kunt lopen. De expositieruimte is in het oostelijk gedeelte van het landhuis en bestaat uit een serre (aangebouwd in 1910) een eet- en zitkamer met een totaal oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter. Het plafond is hoog zodat de boekenkast van 2,8 m er ook kan staan.

De te verkopen spulletjes zijn niet allemaal onder antiek te rangschikken; er is ook veel brocante zoals Jugendstil, Art-Deco en zelfs wat jaren 50-60. Niet alles valt onder de term antiek; er is ook aardewerk en glaswerk uit de
eerste helft van de 20e eeuw.

Er wordt geen repro verkocht. Het streven is spullen te verkopen die corresponderen met de stijlperiode waarin ze gemaakt zijn. Het oudste antiek nu aanwezig is uit het begin van de 17e eeuw, er is Biedermeier en ook Romantiek. Het merendeel is afkomstig uit Nederland. Naast meubels is er koper-, ijzer-, houtsnij- en aardewerk, wat zilver en verzilverd, verder glaswerk, sieraden en kleine verzamelspulletjes, zelfs Perzische tapijtjes.

De oorspronkelijke verkoopruimte wordt alleen bezocht als daar iets staat wat de klant zoekt. Het landhuis met expositieruimte is het leukst en meest interessant om te bezoeken, met een grote hoeveelheid aan oude spullen en meubels. Tevens hangen daar de familieportretten, waarvan de oudste geschilderd is in 1652.

In een van de bijgebouwen vindt restauratie van meubelen, koper, aardwerk etc plaats.

De openingstijden zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 18:00 uur. Tevens vaak op feestdagen – even bellen s.v.p.

Op speciale dagen als 2e Paasdag, 2e Pinkerdag en 2e Kerstdag gaat de winkel ook vaak open. Als u zeker wilt weten of de winkel open is, bel dan gerust op een van de onderstaande telefoonnummers, zelfs op zondag.

Het adres is:
Wickenburghseweg 19a
3997 MT ’t Goy
tel. 030 – 601 1921
mobiel: 06 – 295 32 232